Welkom

... op de mijn eigen pagina. Hiermee ben ik net begonnen en hierop zal ik steeds dingen zetten over mijn leven in Australie. Nadat we op 28 Februari van Nederland naar Australie zijn verhuisd is er veel veranderd.


In Nederland

Tot 25 februari 2008 woonde in Nederland. Ik ging toen naar De Kinderzee in Utrecht en naar de peuterspeelzaal Oud Zandbergen in Huis ter Heide. Op beide heb ik erg genoten en ik ging er met plezier heen. Soms denk ik nog wel eens aan mijn vriendjes en vriendinnetjes daar. Ook sturen we elkaar soms een mailtje.


Australie

Australie is een heel groot en heel mooi land. Het is groter dan Europa en er wonen maar iets meer meer mensen dan in Nederland. Wel wonen er veel verschillende dieren. Veel van die dieren leven alleen in Australie. Heel bekend zijn de kangaroo, possum, platypus, koala, gecko en dragons. Ook zijn er gevaarlijke slangen, maar die zijn heel bang voor mensen en bijten alleen  maar als je ze gaat plagen. Ook zijn er gevaarlijke spinnen, zoals de red-back spin, die je kunt herkennen aan aan de kleuren op hun rug. Dus moet je altijd wel voorzichtig zijn.
In Australie is het vaak heel mooi weer. Wij wonen bij Brisbane in Queensland en daar is het bijna altijd mooi weer. In de winter is het overdag nog steeds 20 - 25 graden en bijna elke dag schijnt de zon. In de nacht kan het wel koud worden (minder dan 10 graden celcius).

Australie ligt aan de andere kant van de wereldbol. Daarom is het hier winter als het in Nederland zomer is. Ook is er een tijdverschil. In Brisbane, waar we wonen, begint de dag 9 uren eerder dan in Nederland (zomers met zomertijd 8 uren eerder). Mijn schooldag is al afgelopen als de schooldag in Nederland begint.


Leuke dingen in Australie

Net als in Nederland zijn hier ook veel leuke dingen om te doen. We zijn al naar verschillende Wildlife parken geweest waar je veel dieren kunt zien die in Australie wonen. Vaak kun je er ook kangaroos voeren. Ook zijn er dierentuinen met dieren die buiten Australie leven.
In Musea kun je veel leuke dingen zien en uitproberen. In de stad zijn veel kleine speeltuintjes waar we vaak even kunnen spelen.
Langs de kust zijn er mooie stranden en daar ga ik graag schelpjes zoeken en met zand spelen.
Graag ga ik naar de Library waar je lekker kunt knutselen, boeken, videos en spelletjes kunt lenen.


School in Australie

Ik ben net 4 jaar geworden en dan ga je hier naar pre-school. Helaas kon ik niet naar dezelfde school als Nicole want daar was geen plaats meer. Met Papa, Mama en Nicole heb ik toen meerdere pre-schools bekeken. Living Faith Early Learning Center leek erg leuk. Daar heb ik een erg leuke tijd gehad. De juffen en kinderen hebben me Engels en veel andere dingen geleerd en we hebben veel buiten gespeeld.
Nu ga ik in Juli ook naar Genesis, net als Nicole, omdat daar een nieuwe pre-school is bijgebouwd. Dan moet ik ook een uniform aan en een pet tegen de zon. Dat is wel stoer.


Wonen in Australie

De eerste weken woonden we op een huisje op de camping. Nu wonen we in Cashmere. Dat is aan de rand van Brisbane. Ook hier wonen we in het bos (noemen ze bush). De tuin is vooral bush en daarin leven allerlei dieren zoals kikkers, possums, wilde kalkoenen, slangen, lizards, dragons, muizen en heel veel vreemde insecten. Ook zie je hier mooie vogels met allerlei kleuren. Ook maken ze heel andere geluiden dan in Nederland.
Ik heb hier een eigen kamer net als mijn zus Nicole. Mijn bed en kasten hebben we uit Nederland meegenomen.
Papa heeft al een schommel in de tuin gemaakt en binnenkort ook een zandbak, een trampoline en een basketbalbord op een paal.


Meer info over ons

Meer over ons kun je lezen op onze gezamelijke website:
http://www.vandijktrack.com/
of op de website van Nicole:
www.vandijktrack.nl/nicoleContact

Mijn email adres kun je vinden op de volgende pagina:
www.vandijktrack.com/contact.htmAfscheid van ons huis in Bosch en Duin
Onze tuin
Waar we nu wonen.
Een possum in de tuin
Een meer dicht bij ons huis.
Jorick's Pagina
Ons eerste huisje in Australie op de camping
Links mijn eerste pre-school, en rechts mijn uniform voor Genesis waar ik start in juli.